internal shot of one of the units with melamine red floor exposed bricks and LED strip liner lighting

Royal Albert Dock - The Colonnades

Appointed by General Projects, Planet were asked to develop and deliver new office suites at The Colonnades, part of the Royal Albert Dock complex in Liverpool. This contemporary workspace needed to be sympathetic to the existing exposed brick interior while offering tenants a attractive & connected space for a business to thrive.

  • Location icon icon
    Location
    Liverpool
  • Size icon icon
    Size
    8000 sf sq. ft.
  • Duration icon icon
    Duration
    8 weeks
  • Sector icon icon
    Sector
    Landlord

As part of the professional team, along with Modero, and Studio MUTT, we had to work within strict guidelines for Grade I listed building status. This provided some challenges as more of the building was stripped back for the preparation of flooring, construction of offices within the designated suites and new mechanical systems to achieve the desired outcome. Working in a live environment, with existing occupiers, and general public also needed to be taken into account too.

We have also completed new washrooms and shower facilities to accommodate the proposed increase workforce. While on site we were also commissioned Phase II for the exterior works to the ground floor retail units and stairways. This is one of several proposed investments planned by General Projects to embrace, work, social, and leisure experience on the dock.